موتورهای جستجو، ابزار اصلی بازیابی اطلاعات در اینترنت محسوب می‌شوند. گوگل به عنوان یک موتور جستجوی رایگان و قوی، بیشترین درصد جستجوهای وب را به خود اختصاص داده است. اما با افزایش هر روزه حجم اطلاعاتی که گوگل برایتان جستجو می‌کند، توانایی شما به عنوان کاربر در جستجوی حرفه‌ای یاریتان خواهد کرد تا در سریع‌ترین زمان ممکن به هدفتان برسید.

جستجو در عنوان صفحه وب

عنوان صفحه وب ممکن است عنوان مقاله، کتاب، نام شخص، سازمان، کالا، خدمات، شرکت، دارو و ... باشد. برای انجام جستجو در عنوان در خانه خالی مخصوص جستجو ابتدا کلمات allintitle به معنی (تماما در عنوان) بدون فاصله بین کلمات و بعد از آن نشانه دو نقطه (:) را بدون فاصله تایپ کنید. سپس موضوع مورد نظر را در قالب کلید واژه تایپ و روی گزینه google search کلیک یا اینتر کنید.
به عنوان مثال اگر درباره "فرهنگ" اطلاعات بخواهید، برای آن که این عبارت در عنوان صفحات وب باشد، باید به این صورت عمل کنید: فرهنگ:allintitle

جستجوی دقیق با استفاده از علامت گیومه

اگر به دنبال کسب اطلاعاتی درباره بازاریابی اینترنتی هستید، به جای این که عبارت internet marketing را در گوگل سرچ کنید، آن را بین دو علامت گیومه (نقل قول) قرار دهید و با استفاده از این روش، به اطلاعات کمتر و البته دقیق‌تری دست یابید. مثال: "internet marketing"

علامت منفی

اگر شما نمی‌خواهید گوگل، عبارت یا کلمه خاصی را جستجو کند، کافی است پیش از آن از علامت - استفاده نمایید. در واقع گوگل، عباراتی که بعد از علامت منفی درج شده باشد را جستجو نمی‌کند. مثال: internet marketing -advertising

از filetype استفاده کنید

اگر شما می‌خواهید نتایج جستجویتان فقط شامل یک نوع فایل باشد، کافی است با مراجعه به بخش Advanced search گوگل، با استفاده از گزینه file type، نوع فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. حالت پیش فرض، any format است.
یک راه دیگر، تایپ دستی است. مثلا با درج عبارت internet marketing filetype:pdf می‌توانیم آن دسته از مقالات راجع به بازاریابی اینترنتی را که در قالب PDF هستند را پیدا کنیم.

روش های جستجو در گوگل

ماشین حساب

با استفاده از ماشین حساب گوگل، برای محاسبات ریاضی به ماشین حساب یا نرم‌افزارهای جانبی نیاز نخواهید داشت. کافی است عملیات ریاضی مورد نظر را در کادر جستجو بنویسید. مثال: 48512 * 102

ساعت چند است

اگر به دنبال این هستید که ساعت شهر خود یا هر جای دیگر جهان را بدانید، کافی است پس از عبارت time شهر مورد نظر خود را بنویسید. مثال: time tehran

آب و هوا

همین قضیه در مورد آب و هوای فعلی و پیش‌بینی آن در چند روز آینده نیز صادق است. مثال: weather tehran

زمان محلی طلوع و غروب آفتاب

اعلام زمان طلوع و غروب آفتاب به وقت محلی، یکی دیگر از سرویس‌های جالب گوگل است. برای این مقصود، پس از عبارت sunrise (طلوع آفتاب) و sunset (غروب آفتاب) نام شهر خود را بنویسید و از پاسخگویی گوگل لذت ببرید.

جستجو به وسیله عملگر *

به عنوان پسوند برای کلمات جستجو و به معنای هر حرفی به کار می‌رود. در واقع زمانی کاربرد دارد که قصد داریم کلمه‌ای را جستجو کنیم که بخشی از آن را به یاد نمی‌آوریم به جای آن کلمه (*) را می‌گذاریم و آن وقت گوگل معادل ستاره، کلمه مورد نظر را جستجو می‌کند. به عنوان مثال: "محمد * قاجار"

جستجوی دقیق تر در سایت های دلخواه

گاهی در وبگردی‌هایمان با سایت‌هایی مواجه می‌شویم که فاقد امکان جستجوی داخلی هستند. فرض کنید به سایت یک خبرگزاری ورزشی رفته‌اید و دنبال اخبار تیم ملی فوتبال هستید، اما نمی‌توانید بخش مربوطه را بیابید، پس سعی می‌کنید از جستجو کمک بگیرید. اما طراح وب سایت گزینه جستجویی را در آن قرار نداده است! برای جستجو در سایت‌های خاص، کافی است عبارت site را همراه نشانی سایت مورد نظر در انتهای کلمات کلیدی خود وارد کنید. مثلا برای اخبار مربوط به تیم ملی در سایت صدا و سیما از کلمات کلیدی "تیم ملی site:iribnews.ir" استفاده کنید.

جستجوی عکس

گوگل این امکان را فراهم آورده است که کاربر بتواند جستجوی خود را براساس عکس انجام دهد. کافی است عکسی را مشخص کنید و به گوگل بدهید، این موتور جستجو، دیگر عکس‌های شبیه به آن، عکس‌های مرتبط با آن و نتایج جستجوی متنی مربوط به آن را در اختیار شما قرار می‌دهد.
برای دسترسی به صفحه جستجوی عکس گوگل، از صفحه اصلی گوگل روی لینک Image کلیک کنید. برای جستجو براساس عکس در گوگل، دو روش در اینجا توضیح داده می‌شود.

- کشیدن و رها کردن (Drag and Drop):
در صفحه جستجوی عکس گوگل، عکسی را از روی کامپیوتر یا از روی یک صفحه وب به داخل کادر جستجو درگ کنید. زمانیکه عکس را به سمت کادر جستجو درگ می‌کنید، کادر بزرگ‌تری باز می‌شود که بر روی آن عبارت Drop image here (عکس را اینجا رها کنید) نوشته شده است.
- آپلود عکس:
در صفحه جستجوی عکس گوگل، بر روی آیکون دوربین کلیک کنید. سپس بر روی گزینه آپلود عکس (upload an image) کلیک نموده و با زدن دکمه Browse عکس مورد نظرتان را انتخاب و آپلود نمایید.

روش های جستجو در گوگل

جستجوی پیشرفته

برای این کار روی لینک جستجوی پیشرفته advanced search کلیک کرده و وارد صفحه جستجوی پیشرفته گوگل می‌شوید که می‌توانید تنظیمات بیشتری را برای یافتن صفحات انتخاب کنید. از جمله امکانات این قسمت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

all these words: محدود کردن جستجو به سایت‌هایی که تمام جمله‌هایی که شما نوشته‌اید را در خود دارند.
this exact word or phrase: محدود کردن جستجو به مواردی که حداقل یکی از کلمات شما را در بردارد.
none of these words: محدود کردن جستجو به مواردی که کلمات جستجوی شما را اصلا ندارد.
numbers ranging from: مواردی که شامل اعدادی در یک محدوده معین هستند.
last update: سایت‌هایی که در یک محدوده زمانی مشخص به‌روز (update) شده‌اند.
site or domain: سایت‌هایی که دارای یک دامنه یا نام مشخص هستند.
safe search: مواردی که شامل مطالب غیراخلاقی نیستند.

آیا این پاسخ مفید بود؟ 259 کاربر این مقاله را مفید می دانند (266 رای)